top of page

Rubèn Montañá

Dramaturg i actor

DSC_5107 còpia.jpg
  • alt.text.label.Instagram

Llicenciat en Art Dramàtic a l'Institut del Teatre de Barcelona.

És membre fundador de la companyia EGOS teatre on ha participat com a membre de l'equip creatiu de tots els seus espectacles. 

És autor de les novel·les: VEÏNS ESPECIALS (Editorial Fanbooks. Premi Ramon Muntaner 2022), LES ESFERES DEL TEMPS (Editorial La Galera. Premi Joaquim Ruyra 2020), UNA SETMANA ENDIMONIADA (Editorial Barcanova), EL BOLÍGRAF DE HIGGS (Editorial Animallibres), LA BOTIGA DE MASCOTES EXTRAORDINÀRIES (Editorial Barcanova. XIII Premi Barcanova de Literatura Infantil), LA NENA DE L´ABRE (Editorial La Galera. Premi Josep Maria Folch i Torres 2013 i Finalista Premi Atrapallibres 2013) i ATAC LLIMAC (Editorial Llibres del Segle. 44è Premi Ciutat d´Olot de Literatura Juvenil).

És autor dels contes: LA MARIANNA I L´ARRACADA PERDUDA (Ajuntament de Barcelona i El Born Centre Cultural), AIXÒ  NO ÉS PAS UN CONTE (Revista Cavall Fort) i DEIXA QUE EM PRESENTI (Revista Barça Kids).

És autor, juntament amb en Toni Sans, dels textos teatrals EXQUISIT (Els Marquesets), BABY  BOOM! El musical del destape (Els Marquesets i EGOS teatre), TOT ESPERANT EN WILL (EGOS petits. Premi FETEN Millor Espectacle Musical 2020), HAPPY LOVE O LOVE STORY? Monòleg per a una actriu i 38 figurants (Els Marquesets), L´ESQUELLOTADA (Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet), EL CRIM DE LORD ARTHUR SAVILE Un musical quiromàntic (EGOS Teatre i Teatre Nacional de Catalunya. Premi Broadway World Spain 2021 a Millor Musical Original), LA CASA SOTA LA SORRA Un musical ensorrat (EGOS Teatre i Teatre Nacional de Catalunya), RUDDIGORE O LA NISSAGA MALEÏDA. Una opereta sobrenatural (EGOS Teatre. Premi de la Crítica de Barcelona 2007-8. Premi San Miguel de Fira Tàrrega 2008. Premi Guineueta 2008), EN JOAN SENSE POR Un musical amb titelles que et traurà el singlot... hip? (EGOS Petits i Centre de Titelles de Lleida. Premi Millor Espectacle La Mostra 2009. Premi Millor Espectacle de la 26ª Mostra Internacional de Titelles a la Vall d´Albaida. Premi Drac d´Or Ara Titelles, Ara Lleida i Drac d´Or de les Autonomies a la 20a Fira de Titelles de Lleida) i IRENA A LA GOLA DELS LLOPS (Gaia Contes musicals); i de les novel·les LA MARANYOTA (Editorial Animallibres), EN BENJAMÍ I EL SEMÀFOR QUE MAI NO ES POSAVA VERD (Editorial Barcanova. Premi Guillem Cifré de Colonya 2016) i EN BENJAMÍ I LA BÚSTIA QUE ESCOPIA LES CARTES (Editorial Barcanova).

Ha fet de presentador i guionista del programa cultural de Televisió Espanyola CARRARIUS.

Com a actor participa a EXQUISIT (Teatre Tantarantana), BABY BOOM! El musical del destape (Teatre Gaudí Barcelona, Eixample Teatre i Nuevo Teatro Alcalá), TOT ESPERANT EN WILL (Gira), HAPPY LOVE O LOVE STORY? (Espai Maldà, Teatre Gaudí, Teatreneu i gira), L´ESQUELLA DE LA TORRATXA (Teatre Nacional de Catalunya i gira), EL CRIM DE LORD ARTHUR SAVILE Un musical quiromàntic (Teatre Nacional de Catalunya, Teatro Fernán Gómez de Madrid i gira - Nominat a Millor actor principal Premios Broadwayworld Spain 2012 - Nominat a Millor actor de musical Premis Butaca 2012), LA CASA SOTA LA SORRA Un musical ensorrat (Teatre Nacional de Catalunya i gira), RUDDIGORE O LA NISSAGA MALEÏDA. Una opereta sobrenatural (Versus Teatre, Teatro Fernán Gómez de Madrid, Club Capitol de Barcelona i gira), EN JOAN SENSE POR Un musical amb titelles que et traurà el singlot... hip? (Gira).

Il·lustrador de: ENTRI TOTIS HO APRIAREM (Ajuntament de Solivella i Diputació de Tarragona), LA MARANYOTA (Editorial Animallibres), EN BENJAMÍ I EL SEÀMFOR QUE MAI NO ES POSAVA VERD (Editorial Barcanova) i EN BENJAMÍ I LA BÚSTIA QUE ESCOPIA LES CARTES (Editorial Barcanova).

bottom of page