top of page
IMG_5358.jpg

BABY BOOM!

Els Marquesets i EGOS teatre

Vols conèixer el sentit de la vida?

#COMÈDIA #MUSICAL #VINTAGE
#SÀTIRA #EXTRATERRESTRES #DESTAPE

Una sàtira desacomplexada que, a ritme de música ye-ye i temes eurovisius, es burla de la hipocresia, dels convencionalismes socials i de la intel·lectualitat amb què ens autoenganyem per no admetre que potser el motor de la vida, allò que ens fa llevar cada matí, no són precisament els propòsits elevats. 

Què han dit de l´obra?

I23 babyboom 096_20.JPG

NOTES DE COMPANYIA

Hem fet un vodevil musical que parodia les pel·lícules d´abduccions extraterrestres de sèrie B i el cinema del destape dels anys 70 (també conegut amb el nom d'El Despelote). Una filmografia, aquesta darrera, apareguda progressivament a Espanya amb la supressió oficial de la censura després de la fi de la dictadura i que es caracteritzava per un elevat contingut eròtic. En la majoria dels casos, aquestes pel·lícules eren només una excusa per mostrar cossos nus de dones (i quasi mai d´homes) mentre els còmics de l´època (quasi mai dones) exhibien el seu sentit de l´humor fent riure els espectadors, però a part d´això també van ser un crit necessari a favor de viure la vida amb llibertat. Com el seu propi nom expressa, el destape convidava la gent a desprendre´s de la roba que l´encorsetava i que ocultava el que realment eren. Després de molts anys de repressió, el destape reclamava la llibertat, la diversió i la sexualitat com a part indestriable de vida. Això mateix és el que volem reclamar nosaltres amb el nostre Baby Boom!

Ho fem a través d´un retrat de l´Espanya dels anys 70, un moment històric on la vida bullia malgrat les restriccions, i el turisme, portador d´aire fresc i noves maneres de pensar, envaïa en massa les nostres platges. Una època de cançons melòdiques, de documentals del NO-DO i festivals de la cançó. Reecreem tots els tòpics de l'època i del destape, aquest gènere irreverent i picantó, i hi sumem també els referents de les pel·lícules d´extraterrestres, però tot des de una visió contemporània, repartint els acudits i els nus a parts iguals entre homes i dones perquè tots els espectadors i espectadores, sense distincions, es puguin posar les botes. 

"Vols descobrir
el sentit de la vida?"
Aquest espectacle es va estrenar al Teatre Gaudí Barcelona
l´11 de febrer de 2023.
Baby Boom! és una coproducció de Els Marquesets i EGOS Produccions SCCL
Captura de pantalla 2024-05-13 a les 21.21.53.png
LOGOEGOSProduccionsnormal.jpg
Amb el suport de:
logo icic transparent.png
Amb la col·laboració de
bottom of page